Goed en interessant aanbod

Goed en interessant aanbod

Enige tijd geleden plaatste ik een bericht dat er een groot aantal tosai van Takigawa van goede kwaliteit aangekomen waren.In totaal 28 stuks.Dat niet alleen, er werden ook heel aantrekkelijke bekko bij. Een nieuw product van Momotaro, waar ik eigenlijk dadelijk verliefd op werd.

Met de lach op het gezicht had ik het VHQ tategoi genoemd via de socials, en deze te koop aangeboden voor 495 euro. Het bericht via het verhaal werd maar liefst 500 keer bekeken. Je moet wel oerdom zijn om aan te nemen dat je tategoi kan kopen voor 495 euro. De dealers die hiermee de mensen manipuleren moesten zich schamen.

Onlangs vroeg ik aan Daisuke om een ginrin sanke van 35-40 cm aan te kopen voor een aankoopbedrag met een budget van 300 000 yen of omgerekend bijna 1800 euro. Neem dan nog mee dat dit een aankoop bedrag was zonder de bijkomende kosten, want die zijn er ook nog. Het antwoord was klaar en duidelijk. Hij zou eens rondkijken, maar op dit ogenblik zijn er enkel nog tategoi en voor dit budget is er vermoedelijk geen koi beschikbaar.

Laat staan dat je voor 495 euro, inclusief alle bijkomende kosten een tategoi kan kopen. Dit wijst toch weer eens op de verloedering van de koiwereld.Beste mensen, laat je geen sprookjes wijsmaken, want ik heb geen tategoi, laat dit duidelijk zijn. Bovendien zal ik die ook nooit hebben, en ik heb een hekel aan die uitspraken van VHQ en HQ tategoi of tateshita. 

Het enige mooie aan het verhaal, is dat deze mooie en propere selectie eigendom wordt van een nieuwe Interkoi dealer, die min of meer mijn rol zal overnemen in België. Gesitueerd op een prachtige locatie met een infrastructuur om U tegen te zeggen zal hij eigenlijk mijn taak gaan overnemen en ik ben er blij om.

Geen hoogravendheid, gewoon to the point, net zoals ik het graag heb. Openstaan voor de gewone beurs met een uitgebreid aanbod van goede koi. wanneer dit juist van start zal gaan moet nog overlegd worden, want er zijn nog verbouwingen gaande. Hier een tipje van de sluier..

Ondertussen vang ik de koi op. Ik heb met hem even overleg gepleegd, en hij heeft het volgende voorstel gedaan. Zolang de tosai en de bekko nog in Arendonk verblijven, mogen eventuele koiliefhebbers deze selectie aankopen voor geen 495 euro/stuk, maar voor 395 euro, uitgezonderd de bekko.

Ik heb er een filmpje van gemaakt zoals gewoonlijk. Het zijn gosanke, dus showa, kohaku, sanke en tancho kohaku van 32-37 cm van de kweker Takigawa. Zolang de koi nog in Arendonk verblijven kan je dus genieten van dit aanbod.

Je mag ze kiezen, maar de koi moeten nog enkele weken hun quarantaine voltooien vooraleer ze meegenomen kunnen worden. De niet verkochte zullen dan naar hun nieuwe locatie vertrekken. Zolang ze in Arendonk zitten is dit aanbod geldig. In de loop van de volgende weken zal ik foto's en filmpjes maken, maar er gaat natuurlijk niets boven persoonlijk te komen kijken.

---------------------------------------------------

Normaal is het zo dat de koi ieder jaar moeten opgehaald worden tussen 1 en 15 april, tenzij expliciet anders is afgesproken. Dit heeft ook te maken met de talrijke leveringen vanuit Japan die de nodige plaats opeisen.

Het is ieder jaar hetzelfde, het is telkens een kopzorg om het één en ander in goede banen te leiden. Dit zorgt voor stress stituaties en je kan bepaalde verplichte aanpassingen die nodig zijn niet uitvoeren omdat men de koi niet komt ophalen.

Maar wat doe je als men afspreekt om een koi medio april op te komen halen, maar de eigenaar reageert gewoon niet. Je weet niet wat er aan de hand is, en het is dan ook maar raden wat de reden is.

Dit kan van alle aard zijn, maar als je geen antwoord ontvangt en de koi is nu nog niet opgehaald, dan wordt het in principe een moeilijke beslissing die je moet nemen, want ik heb de plaats nodig voor de opvang van de koi.

Het is bovendien een sanke die de overwintering positief heeft doorgemaakt, goed gegroeid en vooral goed ontwikkelt is.  Ik dacht er al aan om hem in te zetten op de Euregio koishow. Dus als de eigenaar zich niet meld voor 15 mei zal ik deze sanke opnieuw aanbieden.en wie weet zet ik hem of haar wel in op de Euregio koishow.

Goed nieuws: de eerste koi die al aangekocht werd op de voorwaarde dat deze mee zou kunnen doen aan de Euregio Koishow, is deze prachtige maruten kohaku. Of ze een prijs zal winnen op de show is natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren.

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Rob

Toch gek als je zo’n mooie sanke gekocht hebt en dan niet meer reageert.
Je mag me altijd een aanbod doen voor die sanke luc 😉


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml